Sportief Wandelen

Wat is sportief wandelen

Sportief wandelen is anders dan gewoon een stukje wandelen. Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Het is niet de bedoeling dat je buiten adem raakt, je moet nog wel kunnen praten.

Met elkaar trainen

Er wordt getraind in een kleine groep. Met elkaar is het gezelliger én is het een extra stimulans om toch vooral naar buiten te gaan en te bewegen.

Training?

Er wordt inderdaad getraind: elke training duurt ongeveer een uur en er worden verschillende oefeningen gedaan. De training bestaat uit een warming-up om de spieren los te maken, een kerntraining met oefeningen zoals tempowisselingen en tenslotte even uitlopen en goed rekken.

Voor iedereen

Sportief wandelen is met name geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben, zij die hun conditie willen verbeteren en voor mensen met gezondheidsklachten. Ook voor fitte mensen is sportief wandelen een prima vorm van bewegen.

Wandeltest

Voordat je sportief gaat wandelen is het mogelijk om een wandeltest te doen. Deze test is speciaal ontwikkeld voor het meten van de lichamelijke fitheid van beginnende wandelaars. Aan de hand van de uitslag van deze test kan een trainingsprogramma worden opgesteld op basis van je persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Door wie

De trainingen worden gegeven door Geertje Braakman, gecertificeerd wandelbegeleider en Nordic Walking Instructeur.

Informatie en inschrijven

Voor meer informatie en inschrijven: Geertje Braakman, telefoonnummer 06-11922836. Website:  www.wandel-je-fit.nl

Fitter worden door lekker te bewegen in de buitenlucht met een groep mensen.