De natuur is dichtbij huis

Vlak voor de Kerst had ik met de Nordic Walking groep een fijne wandeling gemaakt in de Regulieren, onderdeel van het Gelders landschap. Deze wandeling had zelfs een bonus: we zagen in een weiland twee herten rustig grazen! Prachtig om te zien en nee: je hoeft dus niet helemaal naar de Veluwe om zoiets moois mee te maken. Wilt u ook graag Nordic Walking met ons beoefenen? Geef u dan op voor de Nordic Walking wandel- en trainingsgroep of volg een techniekcursus.

Nordic Walking, Culemborg
Helaas niet zó dichtbij gezien, maar wie weet gebeurt dat nog eens…

Demo les op het terrein van Statina

In samenwerking met Evelien van Wiggen van Evelanx fysiotherapie mocht ik maandag 19 maart een demonstratieles Nordic Walking geven op het terrein van atletiekvereniging Statina in Culemborg. De zon scheen, maar door een straffe wind was de gevoelstemperatuur behoorlijk laag. Er had zich toch een paar kanjers gemeld die een korte demonstratie les wilden volgen. Super!

Val je af als je meer gaat wandelen?

Is vaker gaan wandelen voldoende om af te vallen?

Het is tegenwoordig helemaal in om naar de sportschool te gaan en begeleid te worden door een Personal Trainer. Lekker zweten en uzelf af te laten beulen. Is dit niet echt uw ding, maar wilt u wel meer bewegen of uzelf fitter te voelen en misschien wat gewicht kwijt raken?

Wandelen is een prima manier om uw conditie op te vijzelen en kan helpen wat gewicht te verliezen als u daarbij ook op uw voeding let.

Voordelen van wandelen

Wandelen is gratis, u kunt het overal doen, wanneer u maar wilt en u hebt er geen speciale uitrusting voor nodig. Wandelen is goed voor de botten, versterkt het immuunsysteem en kan zelfs de kwaliteit van uw nachtrust verbeteren!

Nordic Walking/Sportief Wandelen

Wilt u gericht aan uw conditie werken of meer resultaat behalen bij het afvallen? Denk dan bijvoorbeeld aan Nordic Walking of Sportief Wandelen.

Is wandelen alleen voldoende voor een goede gezondheid?

Vaker wandelen is in ieder geval gezond. Om meer spieren te kweken en stevige botten te houden, is een vorm van krachttraining – zeker ook voor 50-plus vrouwen – noodzakelijk!

Krachttraining hoeft niet alleen maar in de sportschool, maar kan ook goed  thuis beoefend worden. Kijk daarvoor maar eens op internet voor youtube filmpjes voor inspiratie.

Nordic Walking, gezondheid, trainer, lessen, Culemborg